Hovedet på bloggen
Abonner

Terror i Paris – tankvækkende TV

15/11 - 15

image

129 mennesker myrdet i Paris. Dobbelt så mange er hårdt såret og måske invalideret for livstid. Det er interessant at se hvordan DR og TV2 formidler den historie til seerne. De har helt tydeligt 2 forskellige måder at gøre det på. 2 forkellige mind-set. Og tak for det.

Som seer stiller jeg mig selv spørgsmålet Hvad skal vi gøre? Hvad kan jeg gøre? Jeg vil forsøge at give et svar:
Mennesket går på 2 ben. Et videnskabeligt og et lidenskabeligt. Det første gir sig selv. Det andet er straks lidt sværere at forholde sig til. Hvor videnskab er hjerne, så er lidenskab hjerte. Det daglige liv, er begge dele. De 2 store elektroniske medier med public service forpligtelser, DR og TV2 afspejler på forunderlig vis denne dualisme. TV2 News reagerer hurtigt – og emotionelt – med reporter på plads på snart sagt alle historiens skuepladser. Fra den franske ambassade på Kongens Nytorv til State de France i Paris. News er uden sammenligning de bedste til Hvem-, Hvad- , Hvornår-journalistik, krydret med Hvad føler/tænker du om det? En slags begivenhedernes sportsjournalistik. Vindere og tabere. Skurke og helte. Og imorgen er der endnu en kamp/historie vi kan dække efter samme skabelon. Det redaktionelle kompas er sat til: We report you deside, som storebror CNN har udtrykt det i deres tag-line. På News dansk er det blevet til Mere af livet. Mere hjerte, følelser og grædende kvinde, vi kan identificere os med. Men hvor er hjernen? Hvor er det andet ben. Det ben, der skal sætte mig i stand til at FORSTÅ og ikke mindst, til at HANDLE. Svaret på et: Hvad skal vi gøre? ligger i det politiske. I den måde vi som samfund og fælleskab forholder os til det skete på. Men samfundet er en sum af individer, der hver især må gøre op med sig selv, hvor vi står politisk i vores demokratisk samfund. Det afgøres som bekendt ved jævnlige valg. Men det slutter ikke her. Nok vælger vi nogle politikere, der på vores vegne skal styre samfundet til alles bedste. Men du kan som individ ikke bare melde dig ud og lade dig underholde med brød og skuespil indtil næste valg. Dagligt må det stille dig spørgsmålet, hvad kan JEG gøre? Det er det Kierkegardske spørgsmål til hin enkelte……. og det er op til dig og mig at afgøre, hvad der er det rigtige. Her er News ikke nok. Her må følelserne ikke være ene afgørende. Her skal vi stå på 2 ben. Det andet ben, det intellektuelle er ikke News spidskompetance. Her er DR Deadline en god hjælp. Se deres udvidede udgave fra den 14 november. Du finder den på nettet. KH

 

Kommentarer lukket til Terror i Paris – tankvækkende TV

Til Bloggen