Hovedet på bloggen
Abonner

JEG STEMMER blankt PÅ TORSDAG…..

30/11 - 15

image

Jeg er ikke i tvivl. For første gang, siden jeg for 46 år siden fik stemmeret, så agter jeg at stemme blankt. Det sker i simpel afmagt over kvaliteten af de politikere, vi har valgt.

Det er som om deres fokus ligger mere på deres eget levebrød, end på visionen om hvordan vi skal indrette os med hinanden. Nej-siden har ikke længere øje for det internationale perspektiv. De tar gladeligt Dansk Folkeparti i hånden i et NEJ til at løse problemerne i et internationalt fælleskab. Det er rendyrket kollonihave-socialisme.

Venstre forsøger at luske et JA igennem, ikke som en vision, men som snæver økonomisk tænkning. Follow the mony – og du vil finde Venstre med alle deres Carl Holst’er. De tænker ikke med hovedet, men udelukkende med pengepungen. Højskolevenstre er blevet til Handelshøjskolevenstre. Hvad Bertel Haarder og i sin tid Birthe Røn Hornbæk lavede i det parti, har jeg aldrig forstået.

Enhedslisten med Pernille Skipper lyder som en politisk jukebox. Stil hende et spørgsmål og hun sætter straks den samme plade på og aflirer de samme floskler, som vi kender til ukendelighed.

Socialdemokrabaterne og Mette Frederiksen forsøger på at blæse og have mel i munden. Ja, til Europol og nej til alt andet. De lægger sig i ly af Løkkes skørter. Det er ikke kønt.

De radikale, som ellers – i Marianne Jelveds dage – har været et fuldtonet europæisk parti. Taler i tåger. De er åbenbart stadigvæk punchdrunk efter valget og halvering af mandattallet. De magter ikke analysen, men bruger al energien på at finde ud af hvorfor vælgerne ikke forstår at de har ret. De er udi egen selvforståelse geniale og mindst 2 cafelatter bedre begavet end alle andre. Sammen med de andre polatter* venter de på bedre tider. At jeg stadigvæk betaler mit kontingent til dette parti, må skyldes at jeg til stadighed glemmer at få betalingen afmeldt hos betalingsservice.

Så er der de Konservative og Liberal Alliance, de kryber i ly bag Lille Lars, der må klare det hele selv, nærmest ved at love Tullemanden øretæver, hvis han fremture med sin glidebane-snak og mistillid til politiske løfter.

Det er en luskefiset måde JA-sigerne forsøger at liste sig til et JA-resultat på.

Hvor er det parti, der fuldtonet og ude forbehold siger: Vi vil ha’ MERE EU. Kun et solidarisk EU kan klare de folkevandringsproblemer vi står i halsen til, lige nu. Alternativet gør det næsten. Men de får til gengæld ingen plads i pressen. Velsagtens fordi deres tale går hen over hovedet på de travle journalister, der efterhånden kun  kan stille 2 spørgsmål: Hvad er seneste nyt? efterfulgt af “Hvad mener du om det?”

Hvad er der så tilbage……… kun at møde op og stemme selvfølgelig, men gør stemmeseddelen ugyldig som jeg fx har gjort det i dag. Jeg har brevstemt.  Jeg er tilforordnet på torsdag på et andet valgsted end mit eget. Derfor.

KHes

* Polatter er segmentet af Politiken-læsere og Cafe Latte-drikkere.

Min brevstemmeseddel til folkeafstemningen den 3. dec 2015
Min brevstemmeseddel til folkeafstemningen den 3. dec 2015

Kommentarer lukket til JEG STEMMER blankt PÅ TORSDAG…..

Til Bloggen