Hovedet på bloggen
Abonner

Så går vi i krig ……..igen

09/12 - 15

 

Forfatteren sammen med danske krigere
Forfatteren sammen med danske krigere

Denne gang i Irak. Så pt er vi i krig med Syrien og om lidt osse i Irak. Anders Fjog må gnide sig i hænderne i det skattely, hvor han pt. befinder sig. Det var ham der med et snæver folketingflertal  sendte os i krig mod Saddam Hussien og derved skabte Islamisk Stat der er resterne af de sunnimuslimer vi satte fra magten ved den lejlighed. Holder det aldrig op?
Er det ikke tankevækkende, at det kun kræver 90 mandater i folketinget for at vi kan gå i krig. Ingen folkeafstemning her. Skal vi derimod tilslutte os en række juridiske formuleringer der binder de store europæiske lande til nogle fælles regler, så skal der i grundlovens forstand afgives suverænitet og så skal alle mand af hus. Var det ikke snart på tide at vi fik lavet den grundlov lidt tidssvarende. FN var dårligt kommet på benene og EU var slet ikke opfundet da grundloven blev vedtaget i 1953. De populistiske partier svinger Dannebro glad og fro lige så snart de hører ordet suværenitets-afgivelse. Når så skårne skal klinkes, af hensyn til erhvervslivet ellebekæmpelsen af international kriminalitet, så overlader de gerne arbejdet til andre. Det er simpelthen for NEMT at være imod. Ændre grundloven, så suværenitetsafgivelse i mindre omfang til EU kan gennemføres med almindeligt flertal – altså samme regler som en krigserklæring er underlagt – så kan mindretallet, hvis de udgør en 1/3 del af folketingets medlemmer forlange forslanget sendt til folkeafstemning. Så enkelt kan de gøres, hvis ellers jeg har forstået min folkeskole-lærdom rigtigt.
KHes

Kommentarer lukket til Så går vi i krig ……..igen

Til Bloggen