Hovedet på bloggen
Abonner

Mattias Tesfaye er genial ……

17/12 - 15
image
Mattias som spillemand på en tagryg. Billedet er planket fra nettet.

….når han siger, at vi skal kigge på vores lærlinge-system, hvis vi skal finde en idee til hvordan vi integrerer de fremmede i vores samfund.

Det var i Deadline den 14.dec 2015 at Mattias, der selv er uddannet murer, fortæller, at da han fik en læreplads, så fik han osse en lærlinge-kontrakt, der sikrede ham en årlig lønstigning + skoleophold. Kontrakten gav ham sikkerhed for, at han over en 4 årig periode steg i løn. Mindst til sammen niveau som mindstelønnen og han fik den teoretiske viden faget krævede via flere skoleophold. Sådan!

Vi må lave en simpel integrationskontrakt, efter model af lærlinges uddannelses-kontrakt. Den skal være så enkel, at selv Inge Støjberg kan forstå indholdet. Hun får til gengæld lov til at indrykke annoncer med kontraktens ordlyd i alverdens medier. Overskiften skal hedde: Flygt før din nabo! – en morsomhed, der skal sikre at flygtningen/indvanderen som udgangspunkt forstår dansk humor.
Vi bliver nok nødt til at sætte et loft over antallet af indvandre på integrations-kontrakt. Tallet kunne være 2 promille af Danmarks befolkning: 10.000 personer. Tallet kan være højere eller lavere, som der nu kan findes flertal for i folketinget. Og så skal vi selvfølgelig – ved siden af flygtninge/indvandre på integrationskontrakt – osse tage vores del af FNs kvoteflygtninge.

Kære politikere: Se nu at komme igang. Arbejdsmarkeds parter kan åbenbart ikke selv finde ud af det. Hjælp dem. Indkald dem til treparts-forhandlinger og luk dem inde i Landstingssalen indtil de sender hvid røg op af skorstenen. Filosofien skal være, som Mattias formulerer det: Arbejde kurerer de fleste sygdomme.
Staten kan gå ind i systemet med forskellige gulerødder undervejs:
Gratis lægehjælp fra dag 1
Ret til at få ægtefælle + børn til landet efter 2 år, såfremt de accepterer en integrationskontrakt. Ret til gratis udannelse for evt. Børn. Herunder ret til SU
Ret til børnepenge og andre sociale ydelser efter 4 år
Fulde borgerrettigheder – herunder stemmeret – efter 6 år
Statsborgerskab efter 8 år hvis de har gennemført integrationskontrakten og haft fast arbejde i 4 år.
Og så skal der selvfølgelig være mulighed for at dispenserer fra kontrakten, hvis der er SÆRLIGE omstændigheder fx sygdom eller hvis vedkommende fastansættes i et dansk firma til overenskomstmæssig løn eller bedre.
Hvor svært kan det være? Der er sådan set kun een ting, som jeg ikke forstår: Hvorfor er Mattias ikke Radikal? Nå, det kan jo komme.
KHes

PS. Mattias Tesfaye er godt eksempel på, at vi bør ændre valgbarheds-reglerne til Folketinget.
I dag er valgrets- og valgbarheds-alderen den samme, nemlig 18 år. Jeg ser gerne, at valgretsalderen sænkes til 16 år. Til gengæld skal valgbarsheds-alderen hæves til 30 år. Det sidste vil sikre, at vi ikke får for mange karriere-politikere, der med en cand. polit titel og i Guccie-taske i hånden laver sig en international karriere-plan som politiker. Anders Fog er et skræmmende eksempel. Politik er IKKE et almindeligt job, men noget så gammeldags som et kald. Et kald til at ændre samfundet til gavn for alle og ikke bare sig selv. Så enkelt er det faktisk.

Kommentarer lukket til Mattias Tesfaye er genial ……

Til Bloggen