Hovedet på bloggen
Abonner

Striptease i mørke…..

06/01 - 16
Her er et knivskarpt billede af stripperen Hot Lips
Her er et knivskarpt billede af stripperen Hot Lips

…..gir ikke mening. Det gør Nyhedsledelses omredigering af Presselogen, hvor traileren blev klippet ud af genudsendelserne, heller ikke. Når seerne ikke må se det, der bliver debateret, hvad er så pointen? Svaret blæser i vinden.

Nyhedsledelsen siger at det handler om TV2’s troværdighed. Ak ja. En fagfilosof ville nok kalder det en cirkelslutning. Altså en argumentation der beviser sig selv hved hjælp af sig selv. Lidt som når forældre stopper al videre diskussion med det vanartede barn ved at sige: “…..fordi, jeg siger det”. På samme måde forholder det sig med debatten omkring traileren der forsvandt fra skærmen. Et spot, der skulle reklamere for programmet “De største øjeblikke – 2015”. Den er ingen steder at se på TV2’s hjemmeside. Heller ikke i det ellers glimrende indlæg som seerenes redaktør Lars Bennike har begået. Tankevækkende, ik? Lars Bennikes slutter med ordene:

“… trailer(en) hører måske ikke til blandt TV 2s ”største øjeblikke”, men efter min opfattelse havde det været bedre for TV 2 at stå ved denne fejl – frem for at stække ’Presselogen’”

Vi må altså ikke se den traileren, så vi selv kan tage stilling. Og det er præcist her, at Nyhedernes ledelse optræder som forældrene der siger……..fordi, JEG siger det. Det har desværre den virkning på den undrende offentlighed, som strudsen der sikker hovedet i busken – ikke se, ikke høre – så går det nok over.
Hvordan skal den undrende seer/læser bedømme hvad der er op eller ned på denne sag, når TV2 ikke vil vise traileren, når den indgår i en debat om dens betimelighed. At TV2 fjerner traileren fra hovedkanalen-kanalen er de i deres fulde ret til. Men at TV2 ikke vil vise traileren, når den er til debat i programmet “Presselogen” er ikke bare besynderligt, det er en strudse-reaktion, der bestemt ikke klæder Nyhedsledelsen-ledelsen Og når Seerenes Redaktørs så går ind i sagen i et indlæg på TV2.dk, men uden at kunne bringe traileren som dokumentation, ja så virker nyhedsledelsen ærlig talt lidt umoden.

Her er den så, den omtalte trailer:

image

 

TRAILEREN

Det er TV2’s nyudnævnte Nyhedesdirektør Mikkel Hertz og Chefredaktør Jakob Kwon der er ansvarlige for den fatale beslutning. Deres fremfærd i sagen gir mindelser om Astrid Lingrens grinagtige betjente Kling & Klang fra bogen om Pipi Langstrømpe.
De 2 herre, altså Hertz & Kwon  udtaler til Seerens Redaktør: “Det ville efter ledelsens opfattelse (….) underminere TV 2s troværdighed over for offentligheden og de medvirkende, hvis traileren fortsat lå frit tilgængeligt på TV 2 PLAY. Derfor var det bedre at redigere programmet om inden genudsendelsen….”
Traileren HAR altså været vist i sin helhed i Presselogen, indtil den altså blev redigeret ud af programmet af Hertz & Kwon. De to herres evner udi redigeringshåndværket er på niveau med Dupond & Duponts evner udi detektiv-håndværket.

Dupont et Dupond

Masser af ord, men ingen ord, der gir mening. Jeg kan godt være bekymret for soliditetens af det journalistisk produkt, som Mikkel Hertz som Nyhedsdirektør står i spidsen for. Den Hertz der slettede optagelserne af Lars Løkkes raseriudbrud under et improviseret interview uden for TV2 domicil i København i oktober 2010. Han var på daværende tidspunkt chef for TV2 News. Medarbejderne var mildt sagt oprørte over, at det kunne ske. Hertz måtte da osse krybe til korset og undskylde/beklage det skete. Altså at han havde slettet optagelserne.
Jakob Kwons jugement er heller ikke for kønt. Han er manden der bl.a. forsøgte at knægte Adam Holms ytringsfrihed, da samme Holm skrev kritisk kronik Politiken om “Religionens guddummelige komedie”

http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE1967679/den-guddummelige-tragedie/

Henriksen blev dog sat på plads af ombudsmanden, der fandt det kritisabelt at Kwon havde forsøgt at knægte Adam Holms ytringsfrihed.

Kalenderen siger at vi nu går mod lysere tider. Dagen er allerede tiltaget med 15 min. Om det osse lyser for en sober/kritisk og debatskabende journalistik på TV2 i 2016, ja det må tiden vise. Der er al mulig grund til at holde øje med de 2 herres jugement og journalistiske integritet i det nye år.
Godt Nytår!
KHes

Kommentarer lukket til Striptease i mørke…..

Til Bloggen